Nieuws

Het laatste nieuws van Stichting Halin leest u in de artikelen hieronder.

Stichting Halin gaat verhuizen

20 jan 2023

Stichting Halin (Hulp aan Landgenoten in Indonesië) gaat binnenkort verhuizen naar een ander adres: Polanen 22, 2151 DR Nieuw Vennep Naast het al bestaande e-mailadres halin@hetnet.nl kan men ook gebruik maken van: info@stichtinghalin.nl. Het bestaande telefoonnummer 070 – 3461285 blijft in bedrijf.

Lees meer

HALIN’s “Indische Boekentoko”

16 okt 2020

Stichting HALIN heeft een vierhonderdtal, verschillende, voornamelijk tweedehands, ‘Indische’ boeken. Boeken afkomstig van donateurs, uit nalatenschappen, uit eigen bezit etc. De boeken worden bijvoorbeeld op pasars verkocht. Maar die boeken zijn ook via internet te bestellen.

Lees meer

In memoriam Mark Groot

24 aug 2018

MARK GROOT (1950 – 2018) Na een ziekbed van een jaar overleed op 11 juli 2018 Mark Groot, voormalig bestuurslid en gewaardeerd vrijwilliger van onze stichting. Zo’n zeven jaar geleden ontmoetten Mark en ik elkaar tijdens een gesprek met het toenmalige bestuur van de Stichting Hulp aan Landgenoten in Indonesië. Inzet van dat gesprek was […]

Lees meer

Persbericht Indië-herdenking Amstelveen

10 aug 2016

Op zondag 14 augustus 2016 om 19.20 uur vindt de regionale 71-ste herdenking van gevallenen en slachtoffers in Nederlands-Indië plaats bij het Indië Monument in het Broersepark te Amstelveen. Aan de vooravond daarvan herdenken wij bij dit monument in Amstelveen alle gevallenen en slachtoffers van die oorlog en haar nasleep.

Lees meer

IN MEMORIAM

05 apr 2016

Stichting Halin bestaat bijna 61 jaar en bekommert zich om voormalige Nederlanders in Indonesië. Dat klinkt iets uit het verleden en voor veel betrokkenen is dat ook zo. Elk jaar moeten we noodgedwongen afscheid nemen van mensen die we – op bescheiden wijze – ondersteunen of van mensen die ons bijstaan. Dat doet pijn. Ullrich […]

Lees meer

Crowdfunding fotoboek Heritage in Transition

01 mrt 2016

Graag uw aandacht voor het fotoproject Heritage in Transition, de mensen achter de gevels van erfgoed in beeld. De afgelopen jaren is er een nieuwe interesse ontstaan in koloniale architectuur, met name in Jakarta Kota Tua en Semarang Kota Lama.

Lees meer

Haagse tak Heilige Teotonio

15 okt 2015

De internationale broederschap van de Heilige Teotonio, een van origine Portugese broederschap, is in Den Haag weer nieuw leven ingeblazen. En wel tijdens de, met veel ceremonieel omlijste, benoeming van 8 nieuwe ridders in de Kloosterkerk aan het Voorhout.

Lees meer

Vergeten door het vaderland

18 aug 2015

Naar aanleiding van de presentatie van het gelijknamige boek van de hand van Wilma van der Maten is op Facebook en in andere media gereageerd op haar oproep aan de Nederlandse overheid de vergeten voormalige Nederlanders in Indonesië financieel alsnog tegemoet te komen.

Lees meer