Graag uw aandacht voor het fotoproject Heritage in Transition, de mensen achter de gevels van erfgoed in beeld. De afgelopen jaren is er een nieuwe interesse ontstaan in koloniale architectuur, met name in Jakarta Kota Tua en Semarang Kota Lama. Naast de culturele en historische waarde, zien lokale overheden en ondernemers het economisch potentieel in de oude gebouwen en het gebied waarin deze zich bevinden. Het is een positieve ontwikkeling maar niet zonder gevolgen, de tijdelijke bewoners van deze half ingestorte panden zullen uit de panden moeten terwijl er weinig tot geen alternatief voor hen is. Isabelle Boon brengt het leven van de bewoners in beeld, en interviewt hen. Dit wordt samengebracht in een fotoboek met als doel aandacht voor deze groep te vragen. Aandacht draagt bij aan betere voorzieningen voor deze mensen in het toekomstige Indonesiƫ.

Na eigen investeringen gaan ook Dutch Culture en de Marinus Plantema Foundation het fotoproject (deels) ondersteunen.
En er zijn samenwerkingen met o.a. Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), Indonesian Diaspora Network The Netherlands, International Institute for Asian Studies (IIAS), Erasmus Huis en de Oen foundation (Toko Oen).

Om de totale begroting rond te krijgen ben is een Crowdfund actie gestart via Voordekunst om het ontbrekende deel van het project, het fotoboek te bekostigen. Deze actie kan al vanaf 10,00 worden gesteund. De actie loopt 13 maart af en is op basis van alles of niets (100% gesteund).

Wilt u dit project d.m.v. de crowdfunding actie te steunen?

Dank voor uw aandacht.