Vervolg artikel: ” VERGETEN MAAR NIET VERGETEN ”

Johnny Rahaket (dirigent van het Colourful City Koor uit Nijmegen) en de Bambu Band onder leiding van Wouter Muller (Indische singer-songwriter) starten in samenwerking met de Stichting Halin en het communicatiebureau Tuhuteru en Partners een landelijke publiciteitscampagne voor voormalige landgenoten in Indonesië. Daarmee willen zij in Nederland nadrukkelijk aandacht vragen voor het lot van deze vergeten groep en voor het werk van de stichting Halin, die deze groep financieel ondersteunt. Het Colourful City Koor uit Nijmegen geeft letterlijk zijn stem aan deze campagne. Het Colourful City Koor is samengesteld uit alle lagen van de Nijmeegse bevolking. Het koor zingt liederen van de meest uiteenlopende plekken op de wereld: van Oezbekistan tot de Molukken, van Jemen tot Alabama. Daarmee draagt het uit dat ieder mens op deze aarde evenveel waard is en dat iedere cultuur waard is, gehoord te worden. Het is een schreeuw om medemenselijkheid. Muziek en zang blijken bij uitstek drager te kunnen zijn van die gedachte.

De band en het koor zullen een aantal concerten geven op verschillende plaatsen in Indonesië. Een tweetal van die concerten worden specifiek aangeboden aan de Halin ondersteunden in Jakarta en Surabaya. Op 31 juni 2012 wordt direct na de Nederlandstalige dienst een gratis concert gegeven in de Immanuelkerk (Willemskerk) in Jakarta en op 10 juli vindt een gratis concert plaats in Hotel Majapahit te Surabaya. Bij de voorbereiding van die twee concerten wordt samengewerkt met het bestuur van Halin Indonesië, terwijl de onkosten van de bezoekende warga negara’s worden vergoed door de Bambu-organisatie uit Australië. De overige concerten van de band en het koor, onder andere in het Erasmushuis te Jakarta en in Bandung, zijn gericht op een algemeen publiek.

Ter voorbereiding van de tournee worden op verschillende plaatsen in Nederland benefietconcerten georganiseerd met als insteek de werving van nieuwe donateurs voor Stichting Halin. Daarnaast zal een deel van de opbrengst ook ten goede komen aan Halin.

Het benefietprogramma in Nederland ziet er als volgt uit:

16 mei 2012 Muziekcentrum, Enschede
18 mei 2012 Tong Tong Fair, Den Haag
29 mei 2012 Lindenberghtheater, Nijmegen
10 juni 2012 Bronbeek, Arnhem

Voor het bestellen van kaarten kunt u – voor wat betreft de optredens in Enschede, Nijmegen en Arnhem, terecht bij de kassa’s van de betreffende theaters.

Een CD voor Halin

Ter ondersteuning van de landelijke publiciteitscampagne schreef Wouter Muller teksten en muziek voor een paar nieuwe nummers over het werk en de doelgroep van Halin. Deze worden tijdens de concerten uitgevoerd door de band en het Colourful City Koor. De muziek is ook te horen op een prachtige cd. Binnenkort is die cd verkrijgbaar bij de concerten en bij de Stichting Halin. Vanaf 15 mei kan de cd ook worden besteld via de website van Wouter Muller. Nieuwe donateurs ontvangen deze cd gratis.

Een DVD voor Halin

Van de reis naar Jakarta van Antonio Meijer en Wieteke van Dort (zie de Halin Nieuwsbrief 2010-2012 elders op deze website) is een dvd verslag gemaakt. Dit reisverslag is ook binnenkort op de Halin website te aanschouwen.